Geen producten in uw winkelmandje

Over Ons

Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen? Ik zat met mijn vriendin een biertje te drinken op de bank toen ze voorstelde om een documentaire te kijken. Deze documentaire ‘De afbraak van de sociale werkplaats’ laat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zien die hele simpele klusjes uitvoeren. Het is heel bijzonder om te zien hoe deze groep mensen hier zoveel plezier uit haalt.

Het wegvallen van deze plekken door de Participatiewet in 2015 is een groot gemis voor deze groep. In 2018 werd er zelfs een wetsvoorstel ingediend om deze groep onder het minimumloon te laten verdienen zonder pensioenopbouw.
Ik probeer door middel van Kingdom of Books bij te dragen aan zowel het creëren van werk voor deze groep, samen met het proberen te vertellen van het verhaal van deze groep die onder de nieuwe wetgeving minder verdient en minder rechten heeft.

 

Onze filosofie

We willen zoveel mogelijk werk laten uitvoeren door sociale werkplaatsen en werkplekken met een sociale inslag. De groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die op dit soort plekken werkt haalt hier zoveel voldoening, een gevoel van erbij horen en trots uit dat we deze groep willen ondersteunen en hun verhaal willen vertellen!
 
Naast dat we de bezorging zoveel mogelijk door sociale werkplaatsen laten uitvoeren zijn we vanuit deze filosofie ook een leer/werk traject op aan het starten in samenwerking met Werkse in Den Hoorn waarbij we de cliënten op gaan leiden zodat deze een grotere kans hebben in het bedrijfsleven. Ook worden al onze boekenkasten gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Daarnaast is lezen hartstikke leuk en ook nog eens ontzettend goed voor je ontwikkeling.
 

Joost Jonkers

afbeelding1.png

Wilt u een boek bestellen?
U moet inloggen om een boek te kunnen bestellen.
Login / Registreren