Geen producten in uw winkelmandje

Kingdom of Books Haarlem is weer eens stapje verder

19 maart, 2019

De 24-jarige Joost Jonkers uit Haarlem is weer een stapje verder met de crowdfundingsactie voor zijn bedrijf Kingdom of Books. Hij kondigde een tijd geleden in een verhaal in deze krant aan dat hij wil gaan handelen in tweedehands Engelse literatuur.

Boekliefhebbers kunnen een abonnement afsluiten. Daarmee krijgen ze maandelijks voor 7 euro per maand een boek thuis geleverd. Jonkers zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met sociale werkplaatsen, die onder meer zorgen voor een webshop en de distributie. In mei wil Jonkers klaar zijn voor het grote avontuur.

Om zijn droom waar te maken is er minimaal 15.000 euro nodig. Inmiddels heeft Jonkers zijn actie vorm gegeven op www.crowdaboutnow.nl. Daar kan ook nu al een boekabonnement worden afgesloten, bij een abonnement voor langere tijd wordt dit goedkoper. Ook kunnen geinteresseerden Jonkers geld lenen tegen rendement. Gewoon geld doneren kan eveneens.

Jonkers wil met sociale werkplaatsen werken, omdat er sinds de invoering van de participatiewet veel sociale werkvoorzieningen zijn verdwenen. Er wordt hard gewerkt aan de webshop www.kingdomofbooks.nl waar titels worden aangeboden uit de ‘Top 250 Best Selling Books’ uit het Verenigd Koninkrijk.

Terug naar het overzicht